töredékek

töredékek mint egy süti darabjai amit az élet nevű dobozból vettem ki

Friss topikok

  • valaki&senki: Itt az idő menni kell :( menteni! menteni! ki tudja miért? az idö sürget. később még jól jöhet. ki... (2011.01.30. 10:59) mindennek a vége..
  • fiva: Kedves Szilvia! Még nem írtam, de most kénytelen vagyok. Megnéztem a képeid és nagyon magával rag... (2009.11.22. 19:08) a kisiklott vonat esete....
  • Óperenciás: szervusz szilvia...és jó reggelt... jó, hogy akkor is tudsz írni amikor jól érzed magad...sokat j... (2009.10.10. 15:28) álom és valóság
  • Óperenciás: ...mindig furcsa érzésem volt a jó dolgokkal, érzelmekkel kapcsolatban...nem tudtam miért nem tudo... (2009.10.08. 10:24) az alkotásról..a vágyról..a másról..a fájdalomról..
  • Óperenciás: Valamit megtapasztalni egyben burokban való tartózkodást is igényel...egyébként csak rajtunk múlik... (2009.10.02. 17:07)

Linkblog

HTML

hangosan gondolkodom..segít..van amikor..

2009.07.16. 01:19 | aszilvia | Szólj hozzá!

valami nagyon megváltozott..

mégis úgy mentem el a változás mellett mint villanyvasút a műanyag fák félhomálya alatt..észrevétlen..is..maradhatott volna..de nem maradt..igencsak felhívta magára a figyemet..gyakran annyira üvöltött hogy majd belesüketültem..mégis benne vagyok még mindig..ebben a forgatagban..

a villanyvasutam csak szalad körbe körbe az asztalon..és nézi a terepet maga körül..és nem érti..miért nem változik soha..pedig ő csak halad ..látszólag előre...de valamiért mégsem vesz róla tudomást hogy csak körbe körbe..ennyi erővel kutya is lehetne láncrakötve ami csak egy gyenge földbe leszúrt bothoz van rögzítve..és egy erősebb rántással kiszabadíthatná magát..de nem hiszi..csak azt látja hogy a bot a földbe van szúrva..általában ez valamit jelent..maradásra késztet..pedig csak egy mozdulat..egy nagyobb lendület és megszabadulhatsz a béklyótol..

miért nem hiszi?

itt belép valaki..

jó nagy terepasztalt építettél magadnak..kiabálja  fentről..vagy nem kiabálja csak szeretne megértetni valamit..valamit abból amit magad körül látsz..érzékelsz..túl nagy az asztal..és te túl kicsi vagy..

szemléletváltás? várakozás..melyik az egyszerűbb?

naná..a várakozás..a semmittevés a tüspedés a sárban..megrekedt kerekek..valakiiiiiiii!!!!heeeelp!!!

de mindhiába..senki nincs a közelben..vagy aki mégis az mind műanyag..látható..megfogható..de mozdulatlan..műűűű...csak anyag..belül semmi..

hol vannak a húsvér emberek? az élettel teli tárgyak? merre??

sötét lett megint..gyönyörű volt a naplemente..felhős ég..égőnarancs a fehőfoszlányok között..csak úsztak csendesen az égen..míg eltűnt minden..egyedül maradtam..senki..senki nincsen..hoszú az éj..az alvás segít..

bár ott meg vár egy másik világ..és hogy még én nem vagyok más?! ahh..miféle kifogás..ébredés..hidegrázás..kapcsolat..egy másik világgal..vagy ezzel csak másképp..de hogyan?

ajtó..kopogás..újabb ébredés..valami más..

nap nap után..témfergés az utcán..cél? cél..előre..fáj..már gyakran fáj..és nem akar vinni..megállni..mindig csak ülni..és nézni..a vizet..a fákat..hallgatni a madarakat..a csendet.. a fülsüketítő zajokat..nem mozdulni..megdermedni a pillanatban..

majd.. ólmos léptekkel menni tovább..cél..cél?

változás..változás..emlékszem..figyelem..szemek..tekintetek..félelmek..

nem..

tisztaság..mélység..magával sodor..elragad..innen..

mindez benne van mindben..ami új..

darabok..darabok..sosem szerettem igazán a puzzlet..főleg ha  túl sok..kihívás..türelem..próba..ide? oda? jó? nem jó? passzol? nem passzol? ááá..még mindig nem..na majd most..hmm..egy..megvan..következő...hmm..hova..passz..másik? hmmm..túl sok..

keret..először a keret..ok..megvan..aztán haladjunk befelé..de túl sok a tér...túl sok a sötét folt...egyforma színek csak a formák változnak..hova? már megint nem tudom..még mindig túl sok..otthagyom..félbe..az asztalon..megvár..hacsak nem jön valami szélvihar és le nem sodorja és újra össze nem keveri még azt is ami már kész..hmm..ablak becsuk..ajtó is..így biztonságban marad ami kész..hmm..

elfelejt..túl sok idő telt..folytatni kéne..nézzük..sötétkék majdnemfekete..hova?..éjszaka..csillagok de mind egyforma..talán ide..ááá..jóó..na még egyet..

újabb napok teltek..haladás..alakul a kép..túl nagy a tér..még mindig..

összevissza túl sok darab hever szanaszét..már mindenütt a földön az asztalon a széken..bármerre nézek puzzle darabok milliói..lassan..lassan..

mély levegő..összpontosítás..figyelem..türelem..tudod hogy képes vagy rá..kitartás..az idő..ne aggódj az idő úgyis megy..telik..halad..előre..nem hátra..oda nem mehetsz..előre..még egy nap..és még egy..

meddig?!

amíg elhiszed hogy van értelme..van miért keresni a darabokat..egyszer..talán..összeáll..a kép..amin TE vagy..te..és az éjsötét..

de tudod..átfestheted bármikor..és lehet égető vakító arany körbe mindenütt..

tudod..csak hinned kell..



A bejegyzés trackback címe:

https://aszilvia.blog.hu/api/trackback/id/tr121248600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása